Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ιατρική της Νέας Εποχής από το Αντιαιρετικό Γραφείο της Ι.Μ.Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ιατρική της Νέας Εποχής από το Αντιαιρετικό Γραφείο της Ι.Μ.Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού

ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Ρίζος. Εφημέριος του Ι.Ν.Προφήτη Ηλία Μεταμορφώσεως και συνεργάτης του Αντιαιρετικού Γραφείου της Μητροπόλεως.
ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Ρίζος. Εφημέριος του Ι.Ν.Προφήτη Ηλία Μεταμορφώσεως και συνεργάτης του Αντιαιρετικού Γραφείου της Μητροπόλεως.
Στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Μεταμορφώσεως αναπτύχθηκε διεξοδικά το θέμα των λεγομένων εναλλακτικών θεραπειών από την Ιατρό και συνεργάτη του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Ι.Μ.Κηφισίας, κας Κων/νας Αλεβίζου.
Η κα. Αλεβίζου αφού παρουσίασε τις κύριες δομές του μεγάλου αυτού θέματος κατέστησε σαφές το ασυμβίβαστο μεταξύ των μεθόδων αυτών με την Ορθόδοξη διδασκαλία κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά στον παραπλανητικό τρόπο αλλά και τη σύγχυση που χρησιμοποιούν οι αποκρυφιστές της Νέας Εποχής ώστε να εμπλέξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με τις κακοδοξίες τους.
Η ιατρός- ομιλήτρια μεταξύ άλλων είπε και τα εξής αποκαλυπτικά:  ότι η Oμοιοπαθητική έχει τις ρίζες της στον αποκρυφισμό και τον πνευματισμό που σαφώς απορρίπτονται από την Eκκλησία μας. Άλλωστε και ο ομοιοπαθητικός Mιχάλης Λέφας στο περιοδικό «Διαβάζω» αναφέρει ότι ο βασικός θεραπευτικός νόμος της ομοιοπαθητικής, ο «νόμος των ομοίων», «δέν είναι σωστό να αποδίδεται πρωταρχικά στον Hahnemann», αφού «ο νόμος αυτός εμπεριέχετο στην τέχνη της μαγείας», ενώ στο περιοδικό «Oμοιοπαθητική Iατρική» ο Kώστας Zερβάνος αναφέρει μερικά παραδείγματα ομοιοπαθητικής μαγείας που συμπίπτουν με την ομοιοπαθητική και καταλήγει: «Yπάρχουν και άλλα παραδείγματα λαϊκής ομοιοπαθητικής που στηρίζεται στις αρχές της ομοιοπαθητικής μαγείας…». Aντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αρχές της ομοιοπαθητικής μαγείας δεν συμβιβάζονται σε καμιά περίπτωση με την ορθόδοξη πίστη και ζωή.
Πολύ σημαντικές ήταν και οι ερωτήσεις των ακροατών ενώ κάποιοι εξέφρασαν την απορία τους σχετικά με την ύπαρξη ιερέων-ομοιοπαθητικών!
Αξίζει να αναφέρουμε τη ζεστή φιλοξενία των Ιερέων του Ι.Ν.Προφήτη Ηλία και ειδικότερα του π.Κωνσταντίνου Ρίζου ο οποίος έχει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα των αιρέσεων και της παραθρησκείας και συνεργάζεται στενά με το Αντιαιρετικό Γραφείο της Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου